Het is nodig dat de waarderingsratio's stijgen opdat de aandelenbeurzen verder zouden kunnen klimmen. Dexia denktt dat de terugval van de waarderingsratio's zijn dieptepunt heeft bereikt.

De reële rentevoeten zijn belangrijker dan de nominale voor de aandelenbeurzen en negatieve reële rentevoeten leiden over het algemeen tot een stijging van de aandelenmarkten.

Het stijgingspotentieel van de aandelenmarkten steunt volgens Dexia grotendeels op de huidige lage waarderingsratio's. In een periode van economische heropleving zorgt de expansie van de waarderingsratio's voor het grootste deel van de return op de aandelenmarkten.

Een aanhoudende periode van negatieve reële rentevoeten heeft in het verleden altijd gezorgd voor een stierenmarkt voor aandelen, aldus nog Dexia.

Het is nodig dat de waarderingsratio's stijgen opdat de aandelenbeurzen verder zouden kunnen klimmen. Dexia denktt dat de terugval van de waarderingsratio's zijn dieptepunt heeft bereikt. De reële rentevoeten zijn belangrijker dan de nominale voor de aandelenbeurzen en negatieve reële rentevoeten leiden over het algemeen tot een stijging van de aandelenmarkten. Het stijgingspotentieel van de aandelenmarkten steunt volgens Dexia grotendeels op de huidige lage waarderingsratio's. In een periode van economische heropleving zorgt de expansie van de waarderingsratio's voor het grootste deel van de return op de aandelenmarkten. Een aanhoudende periode van negatieve reële rentevoeten heeft in het verleden altijd gezorgd voor een stierenmarkt voor aandelen, aldus nog Dexia.