De waarderingen van Chinese aandelen liggen nu onder het niveau van de Lehman-crisis, aldus Lim. Hij verwacht een fors herstel van de koersen, waarbij vooral de tweede helft van het jaar een opsteker voor beleggers in Chinese aandelen belooft te worden.

Zowel op basis van price-to-earnings ratios als forward price-to-earnings ratios en price-to book-ratios zijn Chinese aandelen momenteel spotgoedkoop.

De Shanghai Composite Index noteert momentaal aan een koers-winstverhouding van 12,20, de Hang Seng Index zelfs maar aan 8,90.

Geldhoeveelheid M2 wordt belangrijke indicator

Lim is van mening dat de geldhoeveelheid momenteel een belangrijke indicator vormt voor de waardering op de beurzen. Deze indicator bevindt zich momenteel op een cyclisch dieptepunt, maar de M2 zal tegen het einde van dit jaar een duidelijk herstel te zien geven.

In afwachting rekent Lim nog op een dubbele verlaging van de reserveverplichtingen voor de Chinese banken. Een algemene renteverlaging lijkt minder waarschijnlijk.

Vooral de aandelen uit sectoren als banken en consumentengoederen lijken op de huidige koersniveaus aantrekkelijk gewaardeerd.

De waarderingen van Chinese aandelen liggen nu onder het niveau van de Lehman-crisis, aldus Lim. Hij verwacht een fors herstel van de koersen, waarbij vooral de tweede helft van het jaar een opsteker voor beleggers in Chinese aandelen belooft te worden. Zowel op basis van price-to-earnings ratios als forward price-to-earnings ratios en price-to book-ratios zijn Chinese aandelen momenteel spotgoedkoop. De Shanghai Composite Index noteert momentaal aan een koers-winstverhouding van 12,20, de Hang Seng Index zelfs maar aan 8,90. Geldhoeveelheid M2 wordt belangrijke indicatorLim is van mening dat de geldhoeveelheid momenteel een belangrijke indicator vormt voor de waardering op de beurzen. Deze indicator bevindt zich momenteel op een cyclisch dieptepunt, maar de M2 zal tegen het einde van dit jaar een duidelijk herstel te zien geven. In afwachting rekent Lim nog op een dubbele verlaging van de reserveverplichtingen voor de Chinese banken. Een algemene renteverlaging lijkt minder waarschijnlijk. Vooral de aandelen uit sectoren als banken en consumentengoederen lijken op de huidige koersniveaus aantrekkelijk gewaardeerd.