Toch zijn vooral de Aziatische beurzen sterk op dreef, met als gevolg dat de waarderingen flink zijn opgelopen. De gemiddelde waardering van de bedrijven in de MSCI Asia Pacific Index bedraagt nu 24 keer de goede winst.

In het geval van de S&P 500's bedraagt dat maar 16 keer de winst, voor de Europese Dow Jones Stoxx 600 Index is dat maar 14. Aziatische beurzen zijn dus duurder en dat heeft te maken met de betere economische vooruitzichten.

Uit een onderzoek uitgevoerd door Bloomberg blijft dat de twee derde van de ondervraagden positief is voor de Indische economie, in het geval van China loopt het percentage zelfs op tot 70.

De Indische financieminister verklaarde onlangs dat de economie van zijn land dit jaar met 7,75% kan groeien. In China werd vorige week bekendgemaakt dat het BBP tijdens het tweede kwartaal met 7,90% is gestegen.

Toch zijn vooral de Aziatische beurzen sterk op dreef, met als gevolg dat de waarderingen flink zijn opgelopen. De gemiddelde waardering van de bedrijven in de MSCI Asia Pacific Index bedraagt nu 24 keer de goede winst. In het geval van de S&P 500's bedraagt dat maar 16 keer de winst, voor de Europese Dow Jones Stoxx 600 Index is dat maar 14. Aziatische beurzen zijn dus duurder en dat heeft te maken met de betere economische vooruitzichten. Uit een onderzoek uitgevoerd door Bloomberg blijft dat de twee derde van de ondervraagden positief is voor de Indische economie, in het geval van China loopt het percentage zelfs op tot 70.De Indische financieminister verklaarde onlangs dat de economie van zijn land dit jaar met 7,75% kan groeien. In China werd vorige week bekendgemaakt dat het BBP tijdens het tweede kwartaal met 7,90% is gestegen.