Nu ook de twijfels over de economie afnemen, zullen aandelen in 2011 waarschijnlijk aanzienlijke kapitaalstromen aantrekken van beleggers die tot nog toe de voorkeur gaven aan obligaties.

Door de verbetering van de zichtbaarheid en de groei is er voor de bedrijven steeds minder aanleiding om grote liquiditeitsposities te behouden, terwijl de cashflows opnieuw overvloedig zullen zijn in 2011.

Volgens Edmond de Rothschild Asset Management Benelux zullen de ondernemingen in Europa en de Verenigde Staten dit jaar hun aandeelhouders beter belonen door hogere dividenden uit te keren (of door eigen aandelen in te kopen) en door off ensiever in groei te investeren, in het bijzonder via fusies en overnames.

De marges blijven gunstig evolueren (hoewel zij de records van 2007 nog niet hebben bereikt), en de winstgroei sluit weer aan bij de langetermijntrend. Dit jaar wordt een resultaatgroei van 12% verwacht. Deze groei wordt niet duur betaald en de waarderingen blijven volgens Edmond de Rothschild Asset Management Benelux redelijk.

Nu ook de twijfels over de economie afnemen, zullen aandelen in 2011 waarschijnlijk aanzienlijke kapitaalstromen aantrekken van beleggers die tot nog toe de voorkeur gaven aan obligaties. Door de verbetering van de zichtbaarheid en de groei is er voor de bedrijven steeds minder aanleiding om grote liquiditeitsposities te behouden, terwijl de cashflows opnieuw overvloedig zullen zijn in 2011. Volgens Edmond de Rothschild Asset Management Benelux zullen de ondernemingen in Europa en de Verenigde Staten dit jaar hun aandeelhouders beter belonen door hogere dividenden uit te keren (of door eigen aandelen in te kopen) en door off ensiever in groei te investeren, in het bijzonder via fusies en overnames. De marges blijven gunstig evolueren (hoewel zij de records van 2007 nog niet hebben bereikt), en de winstgroei sluit weer aan bij de langetermijntrend. Dit jaar wordt een resultaatgroei van 12% verwacht. Deze groei wordt niet duur betaald en de waarderingen blijven volgens Edmond de Rothschild Asset Management Benelux redelijk.