Die prognose wordt met 3% verhoogd en ING rekent er nu op het bedrijf de eigen guidance van een stabiele EBITDA op jaarbasis zal kunnen waarmaken.

Nochtans liggen de risico's volgens ING nog steeds aan de onderkant. Op de eerste plaats daalde de EBITDA met 8% op jaarbasis, het EBITDA-resultaat kwam 'slechts' uit op 53% van de guidance voor het boekjaar.

Daarnaast verzwakten de trends wat betreft volumes en prijzen ten opzichte van het eerste kwartaal.

Aandeel is duur, zelfs wanneer guidance kan gerealiseerd worden

Volgens de analisten van ING blijft het aandeel Solvay duur gewaardeerd, ook al kan de guidance voor het volledige boekjaar worden behaald. Inderdaad kan het aandeel aan 5.9x EV/EBITDA 2012F bezwaarlijk een koopje worden genoemd, integendeel zelfs.

Op basis van de waardering wordt het advies verlaagd van houden naar verkopen. Het nieuwe koersdoel van 80 euro is gebaseerd op 5.5x 2012F en 5.0x 2013F EV/EBITDA, wat betekent dat de koers (zonder rekening te houden met het dividendrendement) met 10% kan dalen.

Die prognose wordt met 3% verhoogd en ING rekent er nu op het bedrijf de eigen guidance van een stabiele EBITDA op jaarbasis zal kunnen waarmaken. Nochtans liggen de risico's volgens ING nog steeds aan de onderkant. Op de eerste plaats daalde de EBITDA met 8% op jaarbasis, het EBITDA-resultaat kwam 'slechts' uit op 53% van de guidance voor het boekjaar. Daarnaast verzwakten de trends wat betreft volumes en prijzen ten opzichte van het eerste kwartaal. Aandeel is duur, zelfs wanneer guidance kan gerealiseerd worden Volgens de analisten van ING blijft het aandeel Solvay duur gewaardeerd, ook al kan de guidance voor het volledige boekjaar worden behaald. Inderdaad kan het aandeel aan 5.9x EV/EBITDA 2012F bezwaarlijk een koopje worden genoemd, integendeel zelfs. Op basis van de waardering wordt het advies verlaagd van houden naar verkopen. Het nieuwe koersdoel van 80 euro is gebaseerd op 5.5x 2012F en 5.0x 2013F EV/EBITDA, wat betekent dat de koers (zonder rekening te houden met het dividendrendement) met 10% kan dalen.