Gezien de huidige waardering van het aandeel denken de analisten van ABN Amro echter dat het opwaarts potentieel van Occidental Petroleum op dit moment beperkt is. Zij verlagen daarom het advies voor dit aandeel naar verkopen.

Occidental Petroleum wist in de afgelopen tijd mede te profiteren van de stijgende olieprijzen. Maar bij het huidige prijsniveau lijkt de olieprijs slechts beperkt opwaarts potentieel te hebben.

Aandeel zal achterblijven

In dit perspectief is de waardering van het aandeel Occidental Petroleum aan de hoge kant. Occidental Petroleum heeft een koers/winstverhouding van 11,6 (op basis van de verwachte winst in 2013). Hiermee ligt de waardering van het aandeel in de hogere regionen van het historisch gemiddelde (8,5 tot 14,2).

Gezien de huidige koers/winstverhouding en het beperkte opwaartse potentieel van de olieprijs, verwachten de analisten van ABN Amro dat de prestaties van het aandeel Occidental Petroleum zullen achterblijven bij die van sectorgenoten en van de MSCI Energy benchmark index.

Om die reden verlagen zij hun advies voor Occidental Petroleum van houden naar verkopen. Tevens verlagen zij hun koersdoel voor dit aandeel naar USD 80.

Gezien de huidige waardering van het aandeel denken de analisten van ABN Amro echter dat het opwaarts potentieel van Occidental Petroleum op dit moment beperkt is. Zij verlagen daarom het advies voor dit aandeel naar verkopen. Occidental Petroleum wist in de afgelopen tijd mede te profiteren van de stijgende olieprijzen. Maar bij het huidige prijsniveau lijkt de olieprijs slechts beperkt opwaarts potentieel te hebben. Aandeel zal achterblijven In dit perspectief is de waardering van het aandeel Occidental Petroleum aan de hoge kant. Occidental Petroleum heeft een koers/winstverhouding van 11,6 (op basis van de verwachte winst in 2013). Hiermee ligt de waardering van het aandeel in de hogere regionen van het historisch gemiddelde (8,5 tot 14,2). Gezien de huidige koers/winstverhouding en het beperkte opwaartse potentieel van de olieprijs, verwachten de analisten van ABN Amro dat de prestaties van het aandeel Occidental Petroleum zullen achterblijven bij die van sectorgenoten en van de MSCI Energy benchmark index. Om die reden verlagen zij hun advies voor Occidental Petroleum van houden naar verkopen. Tevens verlagen zij hun koersdoel voor dit aandeel naar USD 80.