De winst per aandeel kwam uit op USD 1,19. Analisten rekenden gemiddeld op USD 1,16. De omzet steeg met 8% tot USD 17,6 miljard, net de verwachting.

De winst exclusief eenmalige items kwam uit op USD 2,6 miljard. Johnson & Johnson is mogelijk tot USD 2 miljard kwijt aan schikkingen met betrekking tot kindermedicatie en het terugroepen van kunstheupen.

De verkopen van consumentenproducten daalden met 3% tot USD 14,4 miljard, grotendeels het gevolg van negatieve wisselkoerseffecten.

De verkoop van nieuwe medicijnen liep goed, vooral medicatie voor psoriasis en hepatitis C.

Voor dit jaar verwacht Johnson & Johnson een winst per aandeel in de bandbreedte USD 5,35 tot 5,45. Analisten houden rekening met USD 5,49.

De vierdekwartaalresultaten van Johnson & Johnson inspireren niet. Het concern heeft het meeste negatief nieuws inmiddels verwerkt. De waardering van het aandeel is niet erg aantrekkelijk.

Het dividendrendement voor dit jaar komt uit op 3,4%. Na veel kwaliteitsproblemen is het superieure imago van het concern ietwat verbleekt. Binnen de sector zijn er beter gewaardeerde aandelen. De analisten van ABN Amro wijzigen hun opinie houden niet.

De winst per aandeel kwam uit op USD 1,19. Analisten rekenden gemiddeld op USD 1,16. De omzet steeg met 8% tot USD 17,6 miljard, net de verwachting. De winst exclusief eenmalige items kwam uit op USD 2,6 miljard. Johnson & Johnson is mogelijk tot USD 2 miljard kwijt aan schikkingen met betrekking tot kindermedicatie en het terugroepen van kunstheupen. De verkopen van consumentenproducten daalden met 3% tot USD 14,4 miljard, grotendeels het gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. De verkoop van nieuwe medicijnen liep goed, vooral medicatie voor psoriasis en hepatitis C. Voor dit jaar verwacht Johnson & Johnson een winst per aandeel in de bandbreedte USD 5,35 tot 5,45. Analisten houden rekening met USD 5,49. De vierdekwartaalresultaten van Johnson & Johnson inspireren niet. Het concern heeft het meeste negatief nieuws inmiddels verwerkt. De waardering van het aandeel is niet erg aantrekkelijk. Het dividendrendement voor dit jaar komt uit op 3,4%. Na veel kwaliteitsproblemen is het superieure imago van het concern ietwat verbleekt. Binnen de sector zijn er beter gewaardeerde aandelen. De analisten van ABN Amro wijzigen hun opinie houden niet.