Volgens Tim Schroeders, fondsmanager bij Pengana Capital Ltd. in Melbourne, is het duidelijk dat de huidige waarderingen aan de hoge kant zijn. Die vaststelling is niettemin relatief.

Wanneer de onderliggende economische activiteit blijft verbeteren en wanneer de winstgevendheid bij de bedrijven blijft verbeteren, kan dat volstaan om de koersen op de huidige niveaus te ondersteunen.

Vanaf het op 9 maart bereikt dieptepunt heeft de Nikkei al een stijging met 67% laten optekenen. Daarmee noteren aandelen gemiddeld aan 1,60 keer hun boekwaarde, waar dat eerder dit jaar nog 1,03 keer was.

Volgens Tim Schroeders, fondsmanager bij Pengana Capital Ltd. in Melbourne, is het duidelijk dat de huidige waarderingen aan de hoge kant zijn. Die vaststelling is niettemin relatief. Wanneer de onderliggende economische activiteit blijft verbeteren en wanneer de winstgevendheid bij de bedrijven blijft verbeteren, kan dat volstaan om de koersen op de huidige niveaus te ondersteunen. Vanaf het op 9 maart bereikt dieptepunt heeft de Nikkei al een stijging met 67% laten optekenen. Daarmee noteren aandelen gemiddeld aan 1,60 keer hun boekwaarde, waar dat eerder dit jaar nog 1,03 keer was.