Dit is het vereiste rendement dat een investeerder wenst te behalen op zijn investering, op basis van het risicoprofiel van de onderneming.

Deze aanpassing doet het defensieve karakter van farmabedrijven in relatie tot hun markten beter recht.

ABN Amro denkt dat lage systeemrisico's de relatie nauwkeurig weergeeft tussen de farmasector en de economie.

Medicijnuitgaven correleren slechts in bescheiden mate met macro-economische trends. De inkomsten van de farmasector hangen meer af van individuele karakteristieken van bedrijven en niet zozeer van de conjunctuur.

Farmaceutische bedrijven steken zichzelf ook niet nadrukkelijk in de schulden, een van de variabelen om systeemrisico's te calculeren.

Uitgezonderd Bayer (een bedrijf met meer systeemrisico) geloven we dat 8% cost of equity de lange termijnrendementen van de industrie meer recht doet. Voor Novartis en Johnson and Johnson gingen we al uit van dit percentage, dat nu ook opgeld doet voor de resterende farmagiganten.

Door deze verandering stelt ABN Amro waarderingen voor grote farmabedrijven bescheiden opwaarts bij. In andere opzichten verandert er niets.

Gemiddeld stijgt de waardering van de sector met 9%, maar aan de huidige waardering en de opinie Houden verandert er weinig. Sanofi blijft het favoriete aandeel van ABN Amro, dat na de bijstelling op dit moment met 15% korting wordt verhandeld.

Dit is het vereiste rendement dat een investeerder wenst te behalen op zijn investering, op basis van het risicoprofiel van de onderneming. Deze aanpassing doet het defensieve karakter van farmabedrijven in relatie tot hun markten beter recht. ABN Amro denkt dat lage systeemrisico's de relatie nauwkeurig weergeeft tussen de farmasector en de economie. Medicijnuitgaven correleren slechts in bescheiden mate met macro-economische trends. De inkomsten van de farmasector hangen meer af van individuele karakteristieken van bedrijven en niet zozeer van de conjunctuur. Farmaceutische bedrijven steken zichzelf ook niet nadrukkelijk in de schulden, een van de variabelen om systeemrisico's te calculeren. Uitgezonderd Bayer (een bedrijf met meer systeemrisico) geloven we dat 8% cost of equity de lange termijnrendementen van de industrie meer recht doet. Voor Novartis en Johnson and Johnson gingen we al uit van dit percentage, dat nu ook opgeld doet voor de resterende farmagiganten. Door deze verandering stelt ABN Amro waarderingen voor grote farmabedrijven bescheiden opwaarts bij. In andere opzichten verandert er niets. Gemiddeld stijgt de waardering van de sector met 9%, maar aan de huidige waardering en de opinie Houden verandert er weinig. Sanofi blijft het favoriete aandeel van ABN Amro, dat na de bijstelling op dit moment met 15% korting wordt verhandeld.