Dat is een slimme stap van het Frase mediaconcern omdat het lastig zou zijn het volledige bedrag dusdanig in te zetten dat het over de gehele linie aantrekkelijke rendementen zou opleveren.

Het is ook een positief signaal dat het mediaconcern na toekomstige desinvesteringen mogelijk meer extraatjes aan aandeelhouders gaat uitkeren.

Lagardere heeft meer belangen die niet behoren tot de kernactiviteiten. Het bedrijf bezit onder andere 20% van de aandelen van Canal+.

In de huidige waardering van het aandeel van EUR 28 heeft ABN Amro een korting opgenomen ten opzichte van deze belangen omdat Lagardere geen sterke historie heeft met kapitaalallocatie.

Maar nu het bedrijf aandeelhouders tegemoet komt, kunnen we de omvang van de korting verminderen.

Lagardere bezit ook een aantrekkelijk, groeiend reisbureau maar het heeft tijd nodig voordat deze divisie dalende omzetten uit de traditionele media-activiteiten kan compenseren.

Omdat het gros van de divisies van het bedrijf volwassen is, bestaat het gevaar dat het management kapitaal niet effectief zal aanwenden. De kernactiviteiten van Lagardere zijn nog altijd goed voor een sterke kasstroom.

Het bedrijf heeft aangeven dat het eerder van plan is om kapitaal aan aandeelhouders uit te keren en schulden af te bouwen dan een grote overname te doen.

Als Lagarde prudent kapitaal herinvesteert en uitkeert dan is het aandeel momenteel aantrekkelijk geprijsd.

Dat is een slimme stap van het Frase mediaconcern omdat het lastig zou zijn het volledige bedrag dusdanig in te zetten dat het over de gehele linie aantrekkelijke rendementen zou opleveren. Het is ook een positief signaal dat het mediaconcern na toekomstige desinvesteringen mogelijk meer extraatjes aan aandeelhouders gaat uitkeren. Lagardere heeft meer belangen die niet behoren tot de kernactiviteiten. Het bedrijf bezit onder andere 20% van de aandelen van Canal+. In de huidige waardering van het aandeel van EUR 28 heeft ABN Amro een korting opgenomen ten opzichte van deze belangen omdat Lagardere geen sterke historie heeft met kapitaalallocatie. Maar nu het bedrijf aandeelhouders tegemoet komt, kunnen we de omvang van de korting verminderen. Lagardere bezit ook een aantrekkelijk, groeiend reisbureau maar het heeft tijd nodig voordat deze divisie dalende omzetten uit de traditionele media-activiteiten kan compenseren. Omdat het gros van de divisies van het bedrijf volwassen is, bestaat het gevaar dat het management kapitaal niet effectief zal aanwenden. De kernactiviteiten van Lagardere zijn nog altijd goed voor een sterke kasstroom. Het bedrijf heeft aangeven dat het eerder van plan is om kapitaal aan aandeelhouders uit te keren en schulden af te bouwen dan een grote overname te doen. Als Lagarde prudent kapitaal herinvesteert en uitkeert dan is het aandeel momenteel aantrekkelijk geprijsd.