Er was sprake van ongeveer 13,70 miljard vaten ruwe olie en daarmee werd Monterey Shale meteen het grootste schaalolie- en -gasveld in de Verenigde Staten. Maar inmiddels heeft de U.S. Energy Information Administration een heel ander geluid laten horen.

Volgens de Los Angeles Times zal de EIA volgende maand aankondigen dat op basis van de huidige technologie maar 600 miljoen vaten ruwe olie kunnen gewonnen worden. Dat is dus maar 4% van de totale voorraad die zich onder het Californische oppervlakte zou bevinden. De Amerikaanse olierush lijkt dus maar een kort leven beschoren te zijn.

Er was sprake van ongeveer 13,70 miljard vaten ruwe olie en daarmee werd Monterey Shale meteen het grootste schaalolie- en -gasveld in de Verenigde Staten. Maar inmiddels heeft de U.S. Energy Information Administration een heel ander geluid laten horen. Volgens de Los Angeles Times zal de EIA volgende maand aankondigen dat op basis van de huidige technologie maar 600 miljoen vaten ruwe olie kunnen gewonnen worden. Dat is dus maar 4% van de totale voorraad die zich onder het Californische oppervlakte zou bevinden. De Amerikaanse olierush lijkt dus maar een kort leven beschoren te zijn.