Deze opmerking geldt zowel voor Wall Street als voor de Europese beurzen. De Standard & Poor's 500 is tot dus ver met 12% gestegen, maar dat heeft de particuliere beleggers niet over de brug kunnen trekken. Integendeel zelfs, er werd dit jaar 125 miljard dollar aan aandelenfondsen onttrokken.

Nicholas Colas, chief market strategist bij ConvergEx, meent dat er meer aan de hand is. Veel beleggers vertrouwen de beurs niet meer, de crisissen van de afgelopen decennia zitten diep in hun geheugen gegrift. Het ziet er niet naar uit dat 2013 op dat vlak beter zal worden.

Deze opmerking geldt zowel voor Wall Street als voor de Europese beurzen. De Standard & Poor's 500 is tot dus ver met 12% gestegen, maar dat heeft de particuliere beleggers niet over de brug kunnen trekken. Integendeel zelfs, er werd dit jaar 125 miljard dollar aan aandelenfondsen onttrokken. Nicholas Colas, chief market strategist bij ConvergEx, meent dat er meer aan de hand is. Veel beleggers vertrouwen de beurs niet meer, de crisissen van de afgelopen decennia zitten diep in hun geheugen gegrift. Het ziet er niet naar uit dat 2013 op dat vlak beter zal worden.