De meeste economen zijn het er over eens dat de Amerikaanse economie nog wel kan leven met de huidige olieprijs. De Great Arab Awakening - een woord dat recent ingang heeft gevonden - lijkt echter nog niet achter de rug te zijn.

Volgens sommige analisten bevinden we ons nog maar in de beginfase van een beweging die nog veel grotere proporties gaat aannemen. Bovendien valt moeilijk te voorspellen welke richting die zal uitgaan.

De prijs voor een gallon benzine is inmiddels gestegen tot tussen 3,25 en 3,75 dollar, maar ook dergelijke prijsniveaus heeft de olieprijs in het verleden overleefd.

Een stijging boven 4 dollar per gallon zou echter de economie tot stilstand kunnen brengen of zelfs aanleiding kunnen geven tot een nieuwe recessie.

Econoom David Rosenberg van Gluskin Sheff is van mening dat een olieprijs van 120 dollar per vat het keerpunt zal zijn.

De meeste economen zijn het er over eens dat de Amerikaanse economie nog wel kan leven met de huidige olieprijs. De Great Arab Awakening - een woord dat recent ingang heeft gevonden - lijkt echter nog niet achter de rug te zijn. Volgens sommige analisten bevinden we ons nog maar in de beginfase van een beweging die nog veel grotere proporties gaat aannemen. Bovendien valt moeilijk te voorspellen welke richting die zal uitgaan. De prijs voor een gallon benzine is inmiddels gestegen tot tussen 3,25 en 3,75 dollar, maar ook dergelijke prijsniveaus heeft de olieprijs in het verleden overleefd. Een stijging boven 4 dollar per gallon zou echter de economie tot stilstand kunnen brengen of zelfs aanleiding kunnen geven tot een nieuwe recessie. Econoom David Rosenberg van Gluskin Sheff is van mening dat een olieprijs van 120 dollar per vat het keerpunt zal zijn.