Een van de voormalige FED voorzitters Alan Greenspan sprak van een event dat eens in de 100 jaar voorkomt. Recent werd op een bijeenkomst van de Vereniging van Beleggingsanalisten een grafiek met een balansverhouding voorgelegd. Ze zagen er allemaal redelijk goed uit was de eerste gedachte. Totdat de x-as werd weergegeven.

Daar stonden alle ten ondergegane banken met Lehman Brothers voorop. Het geeft wederom aan dat het uitermate moeilijk is om vóór een klap de problemen objectief te kunnen signaleren. Niet vreemd dat toezichthouders wereldwijd bezig zijn met scenario analyse.

Een van de voormalige FED voorzitters Alan Greenspan sprak van een event dat eens in de 100 jaar voorkomt. Recent werd op een bijeenkomst van de Vereniging van Beleggingsanalisten een grafiek met een balansverhouding voorgelegd. Ze zagen er allemaal redelijk goed uit was de eerste gedachte. Totdat de x-as werd weergegeven. Daar stonden alle ten ondergegane banken met Lehman Brothers voorop. Het geeft wederom aan dat het uitermate moeilijk is om vóór een klap de problemen objectief te kunnen signaleren. Niet vreemd dat toezichthouders wereldwijd bezig zijn met scenario analyse.