Daarbovenop kwam de belofte om het geld op een bepaalde datum terug te betalen. De bank die het goud kocht, verkocht het op de vrije markt en gebruikte de opbrengst van de verkoop om Amerikaanse staatsobligaties te kopen. Die leverden destijds 3 tot 4% rente op.

De centrale bank liet het geld echter nog steeds op haar balans staan. Volgens Durden is het goed mogelijk dat de koper van een goudstaaf er eentje in bezit krijgt die eigenlijk op de balans van de FED staat. Er is met andere woorden waarschijnlijk heel wat goud verdwenen en Durden vraagt zich af waar dat gebleven is.

Daarbovenop kwam de belofte om het geld op een bepaalde datum terug te betalen. De bank die het goud kocht, verkocht het op de vrije markt en gebruikte de opbrengst van de verkoop om Amerikaanse staatsobligaties te kopen. Die leverden destijds 3 tot 4% rente op. De centrale bank liet het geld echter nog steeds op haar balans staan. Volgens Durden is het goed mogelijk dat de koper van een goudstaaf er eentje in bezit krijgt die eigenlijk op de balans van de FED staat. Er is met andere woorden waarschijnlijk heel wat goud verdwenen en Durden vraagt zich af waar dat gebleven is.