Twaalf maanden na het indienen van de aanvraag voor repatriëring heeft de Bundesbank welgeteld 37 ton goud teruggekregen, zo verklaarde president Jens Weidmann. De totale waarde van dat goud bedraagt 1,10 miljard euro, maar daar draait het natuurlijk niet om.

De vraag is namelijk waar de resterende 633 ton goud is gebleven. Beloofd was dat het goud over een periode van acht jaar zou teruggebezorgd worden, maar aan het huidige tempo zal het nog bijna 20 jaar duren alvorens alle Duitse goud weer is teruggekeerd naar Frankfurt.

Twaalf maanden na het indienen van de aanvraag voor repatriëring heeft de Bundesbank welgeteld 37 ton goud teruggekregen, zo verklaarde president Jens Weidmann. De totale waarde van dat goud bedraagt 1,10 miljard euro, maar daar draait het natuurlijk niet om. De vraag is namelijk waar de resterende 633 ton goud is gebleven. Beloofd was dat het goud over een periode van acht jaar zou teruggebezorgd worden, maar aan het huidige tempo zal het nog bijna 20 jaar duren alvorens alle Duitse goud weer is teruggekeerd naar Frankfurt.