In totaal zou dit jaar al 1,10 miljoen pond goud verdwenen zijn, waarvan 80.000 pond alleen al vorige week. Algemeen gaan de verdenkingen uit naar China, dat aan een alarmerend tempo goud zou inslaan. Wat het met al dat goud van plan is, blijft vooralsnog onduidelijk.

Bovendien is het hoogst onzeker wat de gevolgen daarvan voor de goudprijs zullen zijn. Wanneer de financiële markten op een bepaald moment beseffen dat er 'iets' met het goud aan het gebeuren is, kan de goudprijs plots door het plafond schieten. Veel analisten raden aan om op de huidige gecorrigeerde niveaus goud te kopen.

In totaal zou dit jaar al 1,10 miljoen pond goud verdwenen zijn, waarvan 80.000 pond alleen al vorige week. Algemeen gaan de verdenkingen uit naar China, dat aan een alarmerend tempo goud zou inslaan. Wat het met al dat goud van plan is, blijft vooralsnog onduidelijk. Bovendien is het hoogst onzeker wat de gevolgen daarvan voor de goudprijs zullen zijn. Wanneer de financiële markten op een bepaald moment beseffen dat er 'iets' met het goud aan het gebeuren is, kan de goudprijs plots door het plafond schieten. Veel analisten raden aan om op de huidige gecorrigeerde niveaus goud te kopen.