BankShopper.be zocht uit welke banken je de beste volksleningen aanbieden op vijf jaar. Bij Bank J. Van Breda geniet je van 1,02 procent intrest, bij Crelon is dat 0,81 procent, bij ING 0,77 procent, bij CPH 0,72 procent en bij Belfius 0,55 procent.

Wanneer je een volkslening afsluit, onderteken je een contract van minimum vijf jaar. Het geld van de volksleningen wordt gebruikt om maatschappelijke projecten te financiëren zoals ziekenhuizen en scholen. Het geld van de spaarders is gewaarborgd tot 100 000 euro. Daarenboven genieten zij van een belastingsvoordeel: wie een volkslening aangaat, betaalt 15 procent in plaats van 25 procent aan roerende voorheffing.

Op bankshopper.be kan je nagaan welke volkslening het best bij je past.(Bankshopper/NS)

BankShopper.be zocht uit welke banken je de beste volksleningen aanbieden op vijf jaar. Bij Bank J. Van Breda geniet je van 1,02 procent intrest, bij Crelon is dat 0,81 procent, bij ING 0,77 procent, bij CPH 0,72 procent en bij Belfius 0,55 procent. Wanneer je een volkslening afsluit, onderteken je een contract van minimum vijf jaar. Het geld van de volksleningen wordt gebruikt om maatschappelijke projecten te financiëren zoals ziekenhuizen en scholen. Het geld van de spaarders is gewaarborgd tot 100 000 euro. Daarenboven genieten zij van een belastingsvoordeel: wie een volkslening aangaat, betaalt 15 procent in plaats van 25 procent aan roerende voorheffing.Op bankshopper.be kan je nagaan welke volkslening het best bij je past.(Bankshopper/NS)