De prijsstijging in Brent Oil heeft ca. 38,2% van de koersdaling dit jaar vorige week gecorrigeerd, hetgeen een gebruikelijke ratio is.

Belangrijke steun en weerstandniveaus die naar verwachting na een doorbraak bepalend zijn zicht op de verdere ontwikkeling van de olieprijs zijn $ 97 respectievelijk $ 103. Tijdelijk herstel blijft volgens Theodoor Gilissen Bankiers evenwel mogelijk.

De hoofdtrend in Nymex Light Sweet Crude Oil is negatief, hoewel deze olienotering boven het 20-daags gemiddelde is beland. Een daling onder het 20-daags gemiddelde (< $ 83) betekent evenwel dat de dalende trend weer wordt hervat.

Edelmetalen eveneens zwak gestemd

De goud- en zilverprijs laten volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook lagere toppen zien (= verkoopdruk). In de chart van goud tekent zich binnen een grote dalende driehoek een symmetrische driehoek af, waarvan in 75% van de gevallen bij dit patroon de ervaring leert dat de hoofdtrend wordt voortgezet. De koersgrafiek kleurt thans rood en wijst op een dalende trend.

De grafiek van de zilverprijs toont dalende 20-daags en 120-daags gemiddelden. De kansen op een uitbraak nemen toe en gelet op de hellingshoeken van beide gemiddelden lijkt de meest waarschijnlijke richting omlaag.

De horizontale steun kent drie bodems rond $ 26 waaronder de ruimte naar de onderkant van het dalende trendkanaal uitzonderlijk groot is.

In termen van rendement en risico is het aanhouden van longposities in zilver onder de dalende weerstandlijn van afgelopen twee jaar (< $ 29) onverantwoord zonder een vangnet van stop loss grenzen.

De prijsstijging in Brent Oil heeft ca. 38,2% van de koersdaling dit jaar vorige week gecorrigeerd, hetgeen een gebruikelijke ratio is. Belangrijke steun en weerstandniveaus die naar verwachting na een doorbraak bepalend zijn zicht op de verdere ontwikkeling van de olieprijs zijn $ 97 respectievelijk $ 103. Tijdelijk herstel blijft volgens Theodoor Gilissen Bankiers evenwel mogelijk. De hoofdtrend in Nymex Light Sweet Crude Oil is negatief, hoewel deze olienotering boven het 20-daags gemiddelde is beland. Een daling onder het 20-daags gemiddelde (< $ 83) betekent evenwel dat de dalende trend weer wordt hervat. Edelmetalen eveneens zwak gestemd De goud- en zilverprijs laten volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook lagere toppen zien (= verkoopdruk). In de chart van goud tekent zich binnen een grote dalende driehoek een symmetrische driehoek af, waarvan in 75% van de gevallen bij dit patroon de ervaring leert dat de hoofdtrend wordt voortgezet. De koersgrafiek kleurt thans rood en wijst op een dalende trend. De grafiek van de zilverprijs toont dalende 20-daags en 120-daags gemiddelden. De kansen op een uitbraak nemen toe en gelet op de hellingshoeken van beide gemiddelden lijkt de meest waarschijnlijke richting omlaag. De horizontale steun kent drie bodems rond $ 26 waaronder de ruimte naar de onderkant van het dalende trendkanaal uitzonderlijk groot is. In termen van rendement en risico is het aanhouden van longposities in zilver onder de dalende weerstandlijn van afgelopen twee jaar (< $ 29) onverantwoord zonder een vangnet van stop loss grenzen.