Maar anderzijds zou ook een correctie op de Duitse vastgoedmarkt de katalysator kunnen zijn die de prijzen voor Belgische woningen en appartementen naar beneden haalt. In Duitsland zijn de prijzen voor vastgoed namelijk door het plafond gevlogen, vooral in de grote steden.

In de zeven grootste steden zijn de prijzen op een termijn van één jaar met 9% gestegen en dergelijke stijgingspercentages zijn op termijn natuurlijk niet houdbaar. De Bundesbank waarschuwde in oktober van 2013 al voor speculatie op de vastgoedmarkt, die waarschuwing werd onlangs met een nog dringender karakter onthaald.

Maar anderzijds zou ook een correctie op de Duitse vastgoedmarkt de katalysator kunnen zijn die de prijzen voor Belgische woningen en appartementen naar beneden haalt. In Duitsland zijn de prijzen voor vastgoed namelijk door het plafond gevlogen, vooral in de grote steden. In de zeven grootste steden zijn de prijzen op een termijn van één jaar met 9% gestegen en dergelijke stijgingspercentages zijn op termijn natuurlijk niet houdbaar. De Bundesbank waarschuwde in oktober van 2013 al voor speculatie op de vastgoedmarkt, die waarschuwing werd onlangs met een nog dringender karakter onthaald.