Meer zelfs: met enkele uitzonderingen is er nergens in de wereld ook maar het minste spoor van inflatie te vinden. Eurostat verwacht dat de Europese inflatie in september is uitgekomen op 1,10%, ten opzichte van 1,30% in aguustus. Geen inflatiecijfers om zich zorgen over te maken.

In de belangrijkste industrielanden, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Japan, klinkt het verhaal in grote lijnen hetzelfde. Ondanks het openschroeven van de geldkranen door de centrale banken blijft het inflatieniveau zowat overal ondermaats.

Meer zelfs: met enkele uitzonderingen is er nergens in de wereld ook maar het minste spoor van inflatie te vinden. Eurostat verwacht dat de Europese inflatie in september is uitgekomen op 1,10%, ten opzichte van 1,30% in aguustus. Geen inflatiecijfers om zich zorgen over te maken. In de belangrijkste industrielanden, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Japan, klinkt het verhaal in grote lijnen hetzelfde. Ondanks het openschroeven van de geldkranen door de centrale banken blijft het inflatieniveau zowat overal ondermaats.