De omloopsnelheid is zelfs vertraagd in plaats van versneld. Dat betekent dat de prijzen niet kunnen stijgen, want van een toename in de verstrekking van kredieten en dus ook van de consumptie is dus geen sprake.

De Amerikaanse economieprofessor Nouriel Roubini is van mening dat van inflatiegevaar geen sprake kan zijn. Volgens Roubini is quantitative easing niet inflationair vanwege de Quantity Theory of Money.

Die theorie gaat uit van de fameuze vergelijking MV = PQ, wat staat vor Money times Velocity is gelijk aan Price times Quantity. Roubini gaat op basis van deze vergelijking er van uit dat ook als gevolg van QE2 de prijzen niet zullen gaan stijgen.

De omloopsnelheid is zelfs vertraagd in plaats van versneld. Dat betekent dat de prijzen niet kunnen stijgen, want van een toename in de verstrekking van kredieten en dus ook van de consumptie is dus geen sprake. De Amerikaanse economieprofessor Nouriel Roubini is van mening dat van inflatiegevaar geen sprake kan zijn. Volgens Roubini is quantitative easing niet inflationair vanwege de Quantity Theory of Money. Die theorie gaat uit van de fameuze vergelijking MV = PQ, wat staat vor Money times Velocity is gelijk aan Price times Quantity. Roubini gaat op basis van deze vergelijking er van uit dat ook als gevolg van QE2 de prijzen niet zullen gaan stijgen.