Concreet bestaat de aanbieding uit een maximum van 5.238.095 nieuwe aandelen van de vennootschap, die kan worden verhoogd tot een aantal van 6.023.809 nieuwe aandelen.

De prijsvork ligt tussen 10,5 euro en 12,5 euro per aandeel. De beurskapitalisatie zou tussen 312,4 miljoen en 393,1 miljoen euro liggen.

Intrede Brusselse beurs

Mithra zal op 30 juni zijn intrede maken op de Brusselse beurs. Het bedrijf kan daarbij tussen 55 miljoen en 86,6 miljoen euro ophalen. Bestaande aandeelhouders hebben al 16,9 miljoen euro toegezegd.

Met de beursintroductie wil het bedrijf vers kapitaal ophalen om nieuwe geneesmiddelen verder te ontwikkelen. Eerder raakte al bekend dat zakenman Marc Coucke ruim 40 miljoen euro in het Luikse bedrijf pompt, en voorzitter wordt van het strategisch comité om mee de beursgang te begeleiden.

Mithra zal de resultaten van de openbare verkoop op 29 juni publiceren.

"De beursintroductie zal ons helpen Estelle, een geneesmiddel om menopauze te behandelen zonder risico op een trombose en dat ook als oraal anticonceptiemiddel zal dienen, verder te ontwikkelen"', aldus Steven Peters, CFO bij Mithra. (Belga/NS)

Concreet bestaat de aanbieding uit een maximum van 5.238.095 nieuwe aandelen van de vennootschap, die kan worden verhoogd tot een aantal van 6.023.809 nieuwe aandelen. De prijsvork ligt tussen 10,5 euro en 12,5 euro per aandeel. De beurskapitalisatie zou tussen 312,4 miljoen en 393,1 miljoen euro liggen. Mithra zal op 30 juni zijn intrede maken op de Brusselse beurs. Het bedrijf kan daarbij tussen 55 miljoen en 86,6 miljoen euro ophalen. Bestaande aandeelhouders hebben al 16,9 miljoen euro toegezegd. Met de beursintroductie wil het bedrijf vers kapitaal ophalen om nieuwe geneesmiddelen verder te ontwikkelen. Eerder raakte al bekend dat zakenman Marc Coucke ruim 40 miljoen euro in het Luikse bedrijf pompt, en voorzitter wordt van het strategisch comité om mee de beursgang te begeleiden. Mithra zal de resultaten van de openbare verkoop op 29 juni publiceren. "De beursintroductie zal ons helpen Estelle, een geneesmiddel om menopauze te behandelen zonder risico op een trombose en dat ook als oraal anticonceptiemiddel zal dienen, verder te ontwikkelen"', aldus Steven Peters, CFO bij Mithra. (Belga/NS)