De Duitse DAX-index bereikte zelfs een nieuw record sinds de stijgende trend in maart 2009 aanving. Een positief feit maar volgens broker Leleux toch ook aanleiding voor een eerste kanttekening : in een gezonde stijgende trend bewegen alle indices samen.

M.a.w. ze bereiken samen nieuwe toppen. Nu is er sprake van een divergerende ontwikkeling : de DAX bereikt een nieuwe top terwijl deze niet door de Euro Stoxx 50 of de CAC40 bevestigd wordt.

Ofwel halen volgens Van Herck van Leleux deze laatste indices de DAX in, ofwel gaat de DAX de komende weken lager: " We vallen in herhaling als we onze voorkeur voor de tweede optie uitspreken. Zeker nu de euro aan een indrukwekkende hausse bezig is die nadelig is voor de Europese exporteurs.

Een tweede kanttekening die Leleux wil maken, is de "voorzichtige" prognose die CEO's van grote blue chips bij de presentatie van hun resultaten meegeven.

Van Herck: "We denken hierbij aan Arcelor Mittal en Lafarge die de komende maanden weinig omzetgroei vooropstellen. Een laatste (technische) kanttekening is het feit dat de RSI-indicator bij de nieuwe koerstoppen blijft divergeren met de koersontwikkeling van de Euro Stoxx 50. Kortom, wij blijven een zeer voorzichtige houding aannemen en blijven bij onze visie dat de beurzen eerst terug naar de bodems van eind mei 2010 moeten alvorens een nieuwe stijgende trend kan aanvangen. Voor diegenen die een andere visie aanhouden : hou de rekening met de belangrijke stop loss niveaus voor de Euro Stoxx 50, Bel 20, AEX en Cac 40. We verhogen deze stop loss niveaus nu naar resp. 2.709,91 - 2.498,98 - 327,34 en 3.600,83 punten. Een neerwaartse doorbraak door deze niveaus grijpen we aan om ten minste 50% van de aandelenpositie te verkopen."

De Duitse DAX-index bereikte zelfs een nieuw record sinds de stijgende trend in maart 2009 aanving. Een positief feit maar volgens broker Leleux toch ook aanleiding voor een eerste kanttekening : in een gezonde stijgende trend bewegen alle indices samen. M.a.w. ze bereiken samen nieuwe toppen. Nu is er sprake van een divergerende ontwikkeling : de DAX bereikt een nieuwe top terwijl deze niet door de Euro Stoxx 50 of de CAC40 bevestigd wordt. Ofwel halen volgens Van Herck van Leleux deze laatste indices de DAX in, ofwel gaat de DAX de komende weken lager: " We vallen in herhaling als we onze voorkeur voor de tweede optie uitspreken. Zeker nu de euro aan een indrukwekkende hausse bezig is die nadelig is voor de Europese exporteurs. Een tweede kanttekening die Leleux wil maken, is de "voorzichtige" prognose die CEO's van grote blue chips bij de presentatie van hun resultaten meegeven. Van Herck: "We denken hierbij aan Arcelor Mittal en Lafarge die de komende maanden weinig omzetgroei vooropstellen. Een laatste (technische) kanttekening is het feit dat de RSI-indicator bij de nieuwe koerstoppen blijft divergeren met de koersontwikkeling van de Euro Stoxx 50. Kortom, wij blijven een zeer voorzichtige houding aannemen en blijven bij onze visie dat de beurzen eerst terug naar de bodems van eind mei 2010 moeten alvorens een nieuwe stijgende trend kan aanvangen. Voor diegenen die een andere visie aanhouden : hou de rekening met de belangrijke stop loss niveaus voor de Euro Stoxx 50, Bel 20, AEX en Cac 40. We verhogen deze stop loss niveaus nu naar resp. 2.709,91 - 2.498,98 - 327,34 en 3.600,83 punten. Een neerwaartse doorbraak door deze niveaus grijpen we aan om ten minste 50% van de aandelenpositie te verkopen."