Het grootste deel van het resultaat was afkomstig van van Bocimar, dochter die gespecialiseerd is in het transport van droge bulk. De winstbijdrage van Bocimar bedroeg 94,6 miljoen euro, tegenover vorig jaar 122 miljoen euro.

Door een overaanbod aan vervoerscapaciteit lagen de tarieven in 2010 lager dan in 2009. Toch kon Bocimar de schade binnen de perken houden via het afsluiten van termijncontracten.

Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "De resultaten van CMB waren conform de verwachtingen. Ik handhaaf een neutraal advies, maar verhoog het koersdoel van 17,50 naar 20 euro."

Het grootste deel van het resultaat was afkomstig van van Bocimar, dochter die gespecialiseerd is in het transport van droge bulk. De winstbijdrage van Bocimar bedroeg 94,6 miljoen euro, tegenover vorig jaar 122 miljoen euro. Door een overaanbod aan vervoerscapaciteit lagen de tarieven in 2010 lager dan in 2009. Toch kon Bocimar de schade binnen de perken houden via het afsluiten van termijncontracten. Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "De resultaten van CMB waren conform de verwachtingen. Ik handhaaf een neutraal advies, maar verhoog het koersdoel van 17,50 naar 20 euro."