-Geconsolideerde omzet van € 1,5 miljard (+28%) en gezamenlijke omzet van € 2,1 miljard (+31%)

-EBIT van € 243 miljoen tegenover € 79 miljoen

-EBIT marge op omzet van 15,9% tegenover 6,6%

-EBITDA marge op omzet van 22,7% tegenover 12,1%

-EPS: € 9,15 tegenover € 2,24

Bekaert verwacht sterke prestaties over de middellange termijn (3 jaar):

-volgens de onderneming kan het EBIT margedoel op middellange termijn verhoogd worden naar ≥ 10%

-de Raad van Bestuur zal de uitkering van een tussentijds dividend voorstellen van € 2 per aandeel

-de Raad van Bestuur zal een splitsing van het aandeel in de verhouding 'drie-voor-één' voorstellen

Ondanks de uitstekende prestaties in de eerste jaarhelft en haar overtuiging van de sterkte van de bedrijfsstrategie, blijft Bekaert voorzichtig met betrekking tot de tweede jaarhelft omwille van de aanhoudende volatiliteit van markten, wisselkoersen en grondstofprijzen in de komende maanden.

Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "De resultaten van Bekaert waren veel beter dan verwacht. Ik handhaaf een koopadvies, met een koersdoel van 180 euro."

-Geconsolideerde omzet van € 1,5 miljard (+28%) en gezamenlijke omzet van € 2,1 miljard (+31%) -EBIT van € 243 miljoen tegenover € 79 miljoen -EBIT marge op omzet van 15,9% tegenover 6,6% -EBITDA marge op omzet van 22,7% tegenover 12,1% -EPS: € 9,15 tegenover € 2,24 Bekaert verwacht sterke prestaties over de middellange termijn (3 jaar): -volgens de onderneming kan het EBIT margedoel op middellange termijn verhoogd worden naar ≥ 10% -de Raad van Bestuur zal de uitkering van een tussentijds dividend voorstellen van € 2 per aandeel -de Raad van Bestuur zal een splitsing van het aandeel in de verhouding 'drie-voor-één' voorstellen Ondanks de uitstekende prestaties in de eerste jaarhelft en haar overtuiging van de sterkte van de bedrijfsstrategie, blijft Bekaert voorzichtig met betrekking tot de tweede jaarhelft omwille van de aanhoudende volatiliteit van markten, wisselkoersen en grondstofprijzen in de komende maanden. Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): "De resultaten van Bekaert waren veel beter dan verwacht. Ik handhaaf een koopadvies, met een koersdoel van 180 euro."