Dat betekent dat de grote institutionele beleggers Europa nog steeds een gevaarlijke plaats vinden om te beleggen, ook al noteren Europese aandelen met een discount van 13% ten opzichte van de rest van de wereld.

Vanwege de hoge volatiliteit is Romain Boscher, hoofd equities research bij Groupama Asset Management in Parijs, nog steeds geen koper van Europese aandelen. Boscher verwacht dat de volatiliteit in de komende dagen groot gaat blijven.

Groupama, Semper Constantia Privatbank AG en Swisscanto Asset Management AG berekenden dat Europese aandelen nu aan 11,50 keer de winsten voor volgend jaar noteren, tegenover 13,20 keer voor de MSCI World Index.

De VStoxx Index is vorige week met bijna een kwart gestegen. Als gevolg van de crisis zijn de winsten van de MSCI World Index voor dit jaar als sneeuw voor de zon weggesmolten.

Dat betekent dat de grote institutionele beleggers Europa nog steeds een gevaarlijke plaats vinden om te beleggen, ook al noteren Europese aandelen met een discount van 13% ten opzichte van de rest van de wereld. Vanwege de hoge volatiliteit is Romain Boscher, hoofd equities research bij Groupama Asset Management in Parijs, nog steeds geen koper van Europese aandelen. Boscher verwacht dat de volatiliteit in de komende dagen groot gaat blijven. Groupama, Semper Constantia Privatbank AG en Swisscanto Asset Management AG berekenden dat Europese aandelen nu aan 11,50 keer de winsten voor volgend jaar noteren, tegenover 13,20 keer voor de MSCI World Index. De VStoxx Index is vorige week met bijna een kwart gestegen. Als gevolg van de crisis zijn de winsten van de MSCI World Index voor dit jaar als sneeuw voor de zon weggesmolten.