Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) zouden de VS in de loop van het komende decennium vrijwel geen ruwe olie meer moeten invoeren.

Deze nieuwe status zal zeker een impact hebben op de geopolitieke machtsverhoudingen.

Loodvrije benzine en stookolie werden vorig jaar respectievelijk 4,8 en 4,4 procent duurder.

De aardgasprijs bereikte in het voorjaar van 2012 het laagste niveau in meer dan tien jaar maar zette nadien wel een sterke tweede jaarhelft neer.

Aardgas sloot 2012 uiteindelijk ruim 5 procent hoger af. Een te hoge aardgasprijs stimuleert echter het gebruik van steenkool als brandstof voor elektriciteitscentrales.

Aardgas zal in 2013 ook concurrentie ondervinden van een aantrekkende productie van nucleaire energie. Extreme weersfenomenen kunnen ook in 2013 een impact hebben op de aardgasprijs.

Volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) zouden de VS in de loop van het komende decennium vrijwel geen ruwe olie meer moeten invoeren. Deze nieuwe status zal zeker een impact hebben op de geopolitieke machtsverhoudingen. Loodvrije benzine en stookolie werden vorig jaar respectievelijk 4,8 en 4,4 procent duurder. De aardgasprijs bereikte in het voorjaar van 2012 het laagste niveau in meer dan tien jaar maar zette nadien wel een sterke tweede jaarhelft neer. Aardgas sloot 2012 uiteindelijk ruim 5 procent hoger af. Een te hoge aardgasprijs stimuleert echter het gebruik van steenkool als brandstof voor elektriciteitscentrales.Aardgas zal in 2013 ook concurrentie ondervinden van een aantrekkende productie van nucleaire energie. Extreme weersfenomenen kunnen ook in 2013 een impact hebben op de aardgasprijs.