De Verenigde Staten gaan over de fiscale klip tuimelen en uiteindelijk zullen de financiële markten Washington er toe dwingen om uiteindelijk toch een deal af te sluiten. Dat is de mening van Nouriel Roubini, die beter bekend is onder zijn schuilnaam Dr. Doom.

Er is volgens Roubini een grote kans dat republikeinen en democraten geen akkoord zullen bereiken, om de eenvoudige reden dat hun standpunten te ver uit elkaar liggen. Dat hoeft echter geen echte ramp te zijn volgens Roubini, die ook professor is aan de New York University.

Anderzijds mag het economisch effect van de fiscale klip niet onderschat worden, het zal het Amerikaans BBP anderhalf procent aan groei kosten. Maar zelfs in dat geval zal de economie in de Verenigde Staten beter standhouden dan die in andere landen.

De Verenigde Staten gaan over de fiscale klip tuimelen en uiteindelijk zullen de financiële markten Washington er toe dwingen om uiteindelijk toch een deal af te sluiten. Dat is de mening van Nouriel Roubini, die beter bekend is onder zijn schuilnaam Dr. Doom. Er is volgens Roubini een grote kans dat republikeinen en democraten geen akkoord zullen bereiken, om de eenvoudige reden dat hun standpunten te ver uit elkaar liggen. Dat hoeft echter geen echte ramp te zijn volgens Roubini, die ook professor is aan de New York University. Anderzijds mag het economisch effect van de fiscale klip niet onderschat worden, het zal het Amerikaans BBP anderhalf procent aan groei kosten. Maar zelfs in dat geval zal de economie in de Verenigde Staten beter standhouden dan die in andere landen.