In de VS vormt het schuldenprobleem het hete hangijzer. De schuldenberg wordt alsmaar groter en de klok terugdraaien is niet meer mogelijk. Wanneer zou worden beslist om minder schulden aan te gaan, kan de Amerikaanse economie als een pudding in elkaar zakken.

De Verenigde Staten zijn het Ponzi-schema al voorbij. Het geleend geld wordt namelijk niet langer gebruikt om bepaalde uitgaven te financieren, maar om de rente op bestaande schulden af te betalen. Het spreekt voor zichzelf dat zo een vergevorderd Ponzi-schema op een bepaald schema zal instorten.

In de VS vormt het schuldenprobleem het hete hangijzer. De schuldenberg wordt alsmaar groter en de klok terugdraaien is niet meer mogelijk. Wanneer zou worden beslist om minder schulden aan te gaan, kan de Amerikaanse economie als een pudding in elkaar zakken. De Verenigde Staten zijn het Ponzi-schema al voorbij. Het geleend geld wordt namelijk niet langer gebruikt om bepaalde uitgaven te financieren, maar om de rente op bestaande schulden af te betalen. Het spreekt voor zichzelf dat zo een vergevorderd Ponzi-schema op een bepaald schema zal instorten.