De VS zitten gevangen in de vicieuze cirkel van de 'QE trap'. Het zal onmogelijk zijn om te taperen zonder de economie schade toe te brengen. Dat heeft tot gevolg dat elke taperingspoging in recordtempo zal teruggeschroefd moeten worden, wat enorme nervositeit zal veroorzaken op de financiële markten.

Telkens wanneer de economie weer wat beter gaat, zal de Amerikaanse centrale bank opnieuw aan taperen begint te denken. Met opnieuw turbulentie op de financiële markten tot gevolg. Waarna de FED vervolgens haar tapering-plannen weer moet opbergen. Deze evolutie kan wel een tijdje blijven aanslepen.

De VS zitten gevangen in de vicieuze cirkel van de 'QE trap'. Het zal onmogelijk zijn om te taperen zonder de economie schade toe te brengen. Dat heeft tot gevolg dat elke taperingspoging in recordtempo zal teruggeschroefd moeten worden, wat enorme nervositeit zal veroorzaken op de financiële markten. Telkens wanneer de economie weer wat beter gaat, zal de Amerikaanse centrale bank opnieuw aan taperen begint te denken. Met opnieuw turbulentie op de financiële markten tot gevolg. Waarna de FED vervolgens haar tapering-plannen weer moet opbergen. Deze evolutie kan wel een tijdje blijven aanslepen.