De situatie is in de VS volgens hem veel ernstiger dan tijdens het 'verloren decennium' in Japan. Ook voor de beurs gaat dit gevolgen hebben, de S&P kan bijvoorbeeld terug naar 450.

Edwards spreekt van een reis door de IJstijd die beleggers voor de boeg hebben. Er is nog steeds te veel hoop dat de zaken gaan verbeteren, maar die hoop is volgens Edwards ijdel.

De structurele berenmarkt op de beurs is volgens hem niet achter de rug, hij wijst er op dat de totale return van US bonds over de S&P 500 dit jaar meer dan 20 basispunten bedraagt.

Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties kan terugvallen tot 1,50% tot 2%, die op Duitse staatsobligaties tot onder 1,50%.

De situatie is in de VS volgens hem veel ernstiger dan tijdens het 'verloren decennium' in Japan. Ook voor de beurs gaat dit gevolgen hebben, de S&P kan bijvoorbeeld terug naar 450. Edwards spreekt van een reis door de IJstijd die beleggers voor de boeg hebben. Er is nog steeds te veel hoop dat de zaken gaan verbeteren, maar die hoop is volgens Edwards ijdel. De structurele berenmarkt op de beurs is volgens hem niet achter de rug, hij wijst er op dat de totale return van US bonds over de S&P 500 dit jaar meer dan 20 basispunten bedraagt. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties kan terugvallen tot 1,50% tot 2%, die op Duitse staatsobligaties tot onder 1,50%.