Dat gebeurde namelijk al onder president Franklin Delano Roosevelt, die in 1933 de goudstandaard verzwakte. Vervolgens schafte president Nixon in de jaren 70 definitief de band tussen dollar en goud af. De derde grote fout werd gemaakt door FED-topman Alan Greenspan, die de rente veel te lang laag hield.

Paul Krugman, aan de Princeton University een bekende econoom en tevens New York Times columnist, was er op zijn blog als de kippen bij om het boek van Stockman te kraken. Die heeft volgens Krugman blijkbaar vergeten dat de VS ook een periode van 80 jaar van grote bloei hebben mogen beleven.

Dat gebeurde namelijk al onder president Franklin Delano Roosevelt, die in 1933 de goudstandaard verzwakte. Vervolgens schafte president Nixon in de jaren 70 definitief de band tussen dollar en goud af. De derde grote fout werd gemaakt door FED-topman Alan Greenspan, die de rente veel te lang laag hield. Paul Krugman, aan de Princeton University een bekende econoom en tevens New York Times columnist, was er op zijn blog als de kippen bij om het boek van Stockman te kraken. Die heeft volgens Krugman blijkbaar vergeten dat de VS ook een periode van 80 jaar van grote bloei hebben mogen beleven.