De toename van de werkgelegenheid in de private sector moet echter gezien worden in de context van een totaal verlies van 8,5 miljoen banen in 2008-2009.

De 733.000 banen die sinds januari zijn 'gecreëerd' zijn duidelijk te weinig voor een significante daling van het werkloosheidspercentage.

Het werkloosheidspercentage is weliswaar iets gedaald vanaf de piek van 10,1% in oktober 2009 naar 9,6% in augustus, maar het werkloosheidspercentage is nog steeds erg hoog vanuit een historisch perspectief gezien.

Ook ook het bredere U6 werkloosheidspercentage is nog steeds 'sky-high'. Arbeidsmarktcondities zijn dus verre van goed en een nieuwe verslechtering van condities zou tot een nieuwe ronde kwantitatieve verruiming door de Federal Reserve kunnen leiden.

Echter, de cijfers van afgelopen week lieten zien dat we geen rekening hoeven te houden met additionele kwantitatieve verruiming op de korte termijn.

Nadat Amerikaanse macro-economische cijfers over de afgelopen weken tegenvielen, hielpen de cijfers van afgelopen week om de angst voor een 'dubbele dip' iets weg te nemen. Het gevolg was dat het een positieve week voor risicovollere activa was: overheidsobligaties daalden en aandelenmarkten stegen scherp.

In focus deze week:

- Industriële productiecijfers, Duitsland (woensdag)

- Bank of England vergadering, VK (donderdag)

De toename van de werkgelegenheid in de private sector moet echter gezien worden in de context van een totaal verlies van 8,5 miljoen banen in 2008-2009. De 733.000 banen die sinds januari zijn 'gecreëerd' zijn duidelijk te weinig voor een significante daling van het werkloosheidspercentage. Het werkloosheidspercentage is weliswaar iets gedaald vanaf de piek van 10,1% in oktober 2009 naar 9,6% in augustus, maar het werkloosheidspercentage is nog steeds erg hoog vanuit een historisch perspectief gezien. Ook ook het bredere U6 werkloosheidspercentage is nog steeds 'sky-high'. Arbeidsmarktcondities zijn dus verre van goed en een nieuwe verslechtering van condities zou tot een nieuwe ronde kwantitatieve verruiming door de Federal Reserve kunnen leiden. Echter, de cijfers van afgelopen week lieten zien dat we geen rekening hoeven te houden met additionele kwantitatieve verruiming op de korte termijn. Nadat Amerikaanse macro-economische cijfers over de afgelopen weken tegenvielen, hielpen de cijfers van afgelopen week om de angst voor een 'dubbele dip' iets weg te nemen. Het gevolg was dat het een positieve week voor risicovollere activa was: overheidsobligaties daalden en aandelenmarkten stegen scherp. In focus deze week: - Industriële productiecijfers, Duitsland (woensdag) - Bank of England vergadering, VK (donderdag)