De VS zijn de grootste exporteur van tarwe maar uit cijfers van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) blijkt dat er sinds de start van het marketingjaar op 1 juni gemiddeld 11 procent minder tarwe werd uitgevoerd in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Rusland, de derde grootste exporteur van tarwe, ziet de granenopbrengst in het komende oogstjaar met 34 procent toenemen.

Volgens de Russische landbouwminister Nicolai Federov zal de uitvoer niet in dezelfde mate stijgen omdat Rusland een deel van de hogere opbrengst zal aanwenden om de voorraden aan te vullen.

De VS zijn de grootste exporteur van tarwe maar uit cijfers van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) blijkt dat er sinds de start van het marketingjaar op 1 juni gemiddeld 11 procent minder tarwe werd uitgevoerd in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Rusland, de derde grootste exporteur van tarwe, ziet de granenopbrengst in het komende oogstjaar met 34 procent toenemen. Volgens de Russische landbouwminister Nicolai Federov zal de uitvoer niet in dezelfde mate stijgen omdat Rusland een deel van de hogere opbrengst zal aanwenden om de voorraden aan te vullen.