De Amerikaanse Schatkist had tot gisteren nog 53% van het kapitaal van AIG, ooit de grootste verzekeraar ter wereld, in handen. De aandelen werden verkocht met een korting tegenover de slotkoers van 33,99 dollar van vrijdag (aan 32,50 dollar) waardoor het belang van de overheid is gezakt tot 22%. AIG kocht zelf 5 miljard dollar van de aandelen.

De break-even prijs voor de Amerikaanse overheid - de prijs waaraan de opbrengsten van de verkoop van het belang de kosten van de redding dekt - is 28,73 dollar. Tijdens de voorbije vier verkoopoperaties werd deze prijs telkens gehaald (twee operaties aan 29 dollar en twee aan 30,50 dollar). De VS verwachten 12,4 miljard dollar winst te boeken op de reddingsoperatie.

In totaal kreeg AIG van de overheid en de Amerikaanse centrale bank 182,3 miljard dollar. De verzekeraar raakte in 2008 in de problemen, die veroorzaakt werden door haar kleine Londense kantoor, AIG Financial Products, dat actief was in gestructureerde producten gebaseerd op subprime hypotheekleningen.

In het tweede kwartaal zag AIG zijn nettowinst met 27% stijgen tot 2,33 miljard dollar dankzij goede resultaten bij de klassieke verzekeringsdivisie.

De Amerikaanse Schatkist had tot gisteren nog 53% van het kapitaal van AIG, ooit de grootste verzekeraar ter wereld, in handen. De aandelen werden verkocht met een korting tegenover de slotkoers van 33,99 dollar van vrijdag (aan 32,50 dollar) waardoor het belang van de overheid is gezakt tot 22%. AIG kocht zelf 5 miljard dollar van de aandelen.De break-even prijs voor de Amerikaanse overheid - de prijs waaraan de opbrengsten van de verkoop van het belang de kosten van de redding dekt - is 28,73 dollar. Tijdens de voorbije vier verkoopoperaties werd deze prijs telkens gehaald (twee operaties aan 29 dollar en twee aan 30,50 dollar). De VS verwachten 12,4 miljard dollar winst te boeken op de reddingsoperatie.In totaal kreeg AIG van de overheid en de Amerikaanse centrale bank 182,3 miljard dollar. De verzekeraar raakte in 2008 in de problemen, die veroorzaakt werden door haar kleine Londense kantoor, AIG Financial Products, dat actief was in gestructureerde producten gebaseerd op subprime hypotheekleningen.In het tweede kwartaal zag AIG zijn nettowinst met 27% stijgen tot 2,33 miljard dollar dankzij goede resultaten bij de klassieke verzekeringsdivisie.