De Italiaan moet niet alleen afrekenen met Duitse tegenkanting binnen de Europese Unie en de ECB zelf, maar ook de Verenigde Staten hebben de druk op Europa opgevoerd.

Volgens de Amerikaanse minister van Financiën Geithner moet de focus nu liggen op de verlaging van de rente die probleemlanden als Italië en Spanje nu moeten betalen.

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, met relatief beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 wint ongeveer een kwart procent, in het geval van de BEL 20 loopt de winst op tot ongeveer een half procent.

De trading update die UCB vanmorgen gaf, wordt niet helemaal gesmaakt door de beleggers. De koers noteert nog steeds licht lager.

UCB gaf vanmorgen inderdaad een update van de financiële vooruitzichten. Dit waren de hoogtepunten:

In de eerste helft van 2012 steeg de totale omzet met 2% tot 1 706 miljoen EUR. Cimzia®, Vimpat® en Neupro® boekten samen een nettoverkoop van 413 miljoen EUR (+45%1), met een robuuste prestatie van Keppra®, vooral in Japan.

• De onderliggende rentabiliteit (recurrente EBITDA) van 347 miljoen EUR (-22%1) weerspiegelt de verhoogde omzet tegenover de hogere bedrijfsuitgaven als gevolg van lanceringsactiviteiten en R&D-uitgaven. De kernwinst per aandeel bedraagt 1,09 EUR, komend van 1,44 EUR in het eerste halfjaar van 2011.

• Stevige pipelineprestatie: Neupro® is goedgekeurd in de VS; Cimzia® is geregistreerd in Japan, juveniele RA is gestart, er zijn positieve resultaten voor de verdere artritisindicaties PsA en axSpA/AS; CDP7851 fase 3 is gestart in PMO.

• Update van de financiële vooruitzichten voor 2012: er wordt verwacht dat de totale omzet 3,2 miljard EUR zal overstijgen; de recurrente EBITDA zal naar verwachting tussen 630 en 660 miljoen EUR bedragen en de kernwinst per aandeel omstreeks 1,70 EUR.

De Italiaan moet niet alleen afrekenen met Duitse tegenkanting binnen de Europese Unie en de ECB zelf, maar ook de Verenigde Staten hebben de druk op Europa opgevoerd. Volgens de Amerikaanse minister van Financiën Geithner moet de focus nu liggen op de verlaging van de rente die probleemlanden als Italië en Spanje nu moeten betalen. De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, met relatief beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 wint ongeveer een kwart procent, in het geval van de BEL 20 loopt de winst op tot ongeveer een half procent. De trading update die UCB vanmorgen gaf, wordt niet helemaal gesmaakt door de beleggers. De koers noteert nog steeds licht lager. UCB gaf vanmorgen inderdaad een update van de financiële vooruitzichten. Dit waren de hoogtepunten: In de eerste helft van 2012 steeg de totale omzet met 2% tot 1 706 miljoen EUR. Cimzia®, Vimpat® en Neupro® boekten samen een nettoverkoop van 413 miljoen EUR (+45%1), met een robuuste prestatie van Keppra®, vooral in Japan. • De onderliggende rentabiliteit (recurrente EBITDA) van 347 miljoen EUR (-22%1) weerspiegelt de verhoogde omzet tegenover de hogere bedrijfsuitgaven als gevolg van lanceringsactiviteiten en R&D-uitgaven. De kernwinst per aandeel bedraagt 1,09 EUR, komend van 1,44 EUR in het eerste halfjaar van 2011. • Stevige pipelineprestatie: Neupro® is goedgekeurd in de VS; Cimzia® is geregistreerd in Japan, juveniele RA is gestart, er zijn positieve resultaten voor de verdere artritisindicaties PsA en axSpA/AS; CDP7851 fase 3 is gestart in PMO. • Update van de financiële vooruitzichten voor 2012: er wordt verwacht dat de totale omzet 3,2 miljard EUR zal overstijgen; de recurrente EBITDA zal naar verwachting tussen 630 en 660 miljoen EUR bedragen en de kernwinst per aandeel omstreeks 1,70 EUR.