Die hulp zal moeten komen van het IMF, de Europese Unie en de Europese Centrale Bank, maar de vraag blijft of deze troika over voldoende slagkracht beschikt om het land uit het moeras te trekken.

De belangrijkste indices boeken allen winsten die zich in de buurt van driekwart procent situeren. Facebook krijgt met een nieuwe golf van verkoopdruk af te rekenen, de koers van dit aandeel verliest opnieuw ruim 5% en krijgt zodoende de kaap van 30 dollar in het vizier.

Amerikaanse vastgoedprijzen bereiken in maart laagste punt sinds 2002

De Amerikaanse vastgoedprijzen bereikten in maart laagste punt sinds 2002, zo blijkt uit de S&P/Case-Shiller home price index. Deze index weerspiegelt de prijzen in 20 grote Amerikaanse steden. Er is weliswaar een verbetering merkbaar in een aantal regio's, maar van een omslag op de markt is zeker nog geen sprake.

In vijf grote steden, Atlanta, Chicago, Las Vegas, New York en Portland, bereikten de prijzen in maart nieuwe dieptepunten. Ten opzichte van vorige maand is er nochtans sprake van een verbetering, want toen werden in negen steden nieuwe dieptepunten opgetekend.

Pat Newport, analist bij IHS Global Insight, is van mening dat een omslag op de vastgoedmarkt nabij is. De woningprijzen hebben een forse correctie ondergaan, terwijl de hypotheekrente laag staat. Gemiddeld zijn de prijzen vanaf de piek in 2006 met 35% gedaald.

Die hulp zal moeten komen van het IMF, de Europese Unie en de Europese Centrale Bank, maar de vraag blijft of deze troika over voldoende slagkracht beschikt om het land uit het moeras te trekken. De belangrijkste indices boeken allen winsten die zich in de buurt van driekwart procent situeren. Facebook krijgt met een nieuwe golf van verkoopdruk af te rekenen, de koers van dit aandeel verliest opnieuw ruim 5% en krijgt zodoende de kaap van 30 dollar in het vizier. Amerikaanse vastgoedprijzen bereiken in maart laagste punt sinds 2002 De Amerikaanse vastgoedprijzen bereikten in maart laagste punt sinds 2002, zo blijkt uit de S&P/Case-Shiller home price index. Deze index weerspiegelt de prijzen in 20 grote Amerikaanse steden. Er is weliswaar een verbetering merkbaar in een aantal regio's, maar van een omslag op de markt is zeker nog geen sprake. In vijf grote steden, Atlanta, Chicago, Las Vegas, New York en Portland, bereikten de prijzen in maart nieuwe dieptepunten. Ten opzichte van vorige maand is er nochtans sprake van een verbetering, want toen werden in negen steden nieuwe dieptepunten opgetekend. Pat Newport, analist bij IHS Global Insight, is van mening dat een omslag op de vastgoedmarkt nabij is. De woningprijzen hebben een forse correctie ondergaan, terwijl de hypotheekrente laag staat. Gemiddeld zijn de prijzen vanaf de piek in 2006 met 35% gedaald.