Hij gelooft dat het land voor een economische crash staat waartegenover de crisis van 2008 kinderspel zal blijken te zijn.

Stimuleringsprogramma's kunnen de dag van de afrekening weliswaar nog uitstellen, maar uiteindelijk zal die rekening met rente toch worden gepresenteerd.

Hoe meer geld er in het financieel systeem wordt gepompt, hoe erger de uiteindelijke klap volgens Schiff zal aankomen.

Nog erger dan wat Europa nu meemaakt

Schiff, die in zijn boek Cash Proof de financiële markten destijds waarschuwde voor de crisis op de huizenmarkt en de daarop volgende financiële crisis, is van mening dat de palliatieve inspanningen geleverd tijdens het instorten van de vastgoedmarkt een volgende crisis onvermijdelijk maken.

Die volgende crisis zal veel grotere vormen aannemen dan de vorige, ze zal bovendien niet alleen de financiële markten treffen maar ook de economie.

Schiff houdt rekening met een scenario zoals dat zich nu in Europa afspeelt, maar dan nog in veel ergere vormen. De Amerikanen maken volgens hem beter de borst nat.

Hij gelooft dat het land voor een economische crash staat waartegenover de crisis van 2008 kinderspel zal blijken te zijn. Stimuleringsprogramma's kunnen de dag van de afrekening weliswaar nog uitstellen, maar uiteindelijk zal die rekening met rente toch worden gepresenteerd. Hoe meer geld er in het financieel systeem wordt gepompt, hoe erger de uiteindelijke klap volgens Schiff zal aankomen.Nog erger dan wat Europa nu meemaakt Schiff, die in zijn boek Cash Proof de financiële markten destijds waarschuwde voor de crisis op de huizenmarkt en de daarop volgende financiële crisis, is van mening dat de palliatieve inspanningen geleverd tijdens het instorten van de vastgoedmarkt een volgende crisis onvermijdelijk maken. Die volgende crisis zal veel grotere vormen aannemen dan de vorige, ze zal bovendien niet alleen de financiële markten treffen maar ook de economie. Schiff houdt rekening met een scenario zoals dat zich nu in Europa afspeelt, maar dan nog in veel ergere vormen. De Amerikanen maken volgens hem beter de borst nat.