Vooral de VS staat er structureel beter voor dan de voorbije jaren met het duidelijke herstel van de huizenmarkt, de verbeterde financiële positie van de gezinnen en de gezonde bedrijfsfinanciën.

Het strakkere budgettaire beleid zal op de Amerikaanse economie wegen, maar toch zit er voor de tweede helft van het jaar toch een groeiversnelling aan te komen.

Daarnaast zijn de vooruitzichten voor Japan volgens Bart Van Craeynest iets aan het verbeteren en kunnen ook de groeilanden meegaan in het herstel.

Europa blijft achterop hinken, maar op z'n minst is de recessie niet langer aan het verergeren.

Vooral de VS staat er structureel beter voor dan de voorbije jaren met het duidelijke herstel van de huizenmarkt, de verbeterde financiële positie van de gezinnen en de gezonde bedrijfsfinanciën. Het strakkere budgettaire beleid zal op de Amerikaanse economie wegen, maar toch zit er voor de tweede helft van het jaar toch een groeiversnelling aan te komen. Daarnaast zijn de vooruitzichten voor Japan volgens Bart Van Craeynest iets aan het verbeteren en kunnen ook de groeilanden meegaan in het herstel. Europa blijft achterop hinken, maar op z'n minst is de recessie niet langer aan het verergeren.