Dat heeft ongeveer 500 jaar deel uitgemaakt van het Russisch rijk en de Russen weigeren Oekraïne nog steeds als een onafhankelijk land te beschouwen. President Wladimir Poetin praat over Oekraïne nog steeds als een vazalstaat die onlosmakelijk deel uitmaakt van het grote rijk.

De aanwezigheid van een grote Russisch sprekende meerderheid in het oosten van het land is daar natuurlijk niet vreemd aan. De Verenigde Staten spelen daarom een gevaarlijk spelletje in Oekraïne. Wanneer ze blijven volharden in de boze, zouden de spanningen tussen Rusland en de VS uiteindelijk hoog kunnen oplopen.

Dat heeft ongeveer 500 jaar deel uitgemaakt van het Russisch rijk en de Russen weigeren Oekraïne nog steeds als een onafhankelijk land te beschouwen. President Wladimir Poetin praat over Oekraïne nog steeds als een vazalstaat die onlosmakelijk deel uitmaakt van het grote rijk. De aanwezigheid van een grote Russisch sprekende meerderheid in het oosten van het land is daar natuurlijk niet vreemd aan. De Verenigde Staten spelen daarom een gevaarlijk spelletje in Oekraïne. Wanneer ze blijven volharden in de boze, zouden de spanningen tussen Rusland en de VS uiteindelijk hoog kunnen oplopen.