Die inflatieverwachtingen moeten gekoppeld worden aan de verwachtingen van een sterkere economische groei. Anderzijds kan ook de verwachte toename van het overheidstekort een reden zijn voor het oplopen van het deficiet.

Het deficiet op de begroting zal toenemen als gevolg van het belastingcompromis dat door de regering Ombama werd afgesloten. Uiteraard speelt ook QE2 een belangrijke rol in het verhaald.

Bij RDQ Economics is chief economist John Ryding van mening dat de rente op lange termijn nog verder kan stijgen, hij sluit een stijging richting 5% in de loop van volgend jaar niet uit.

Die inflatieverwachtingen moeten gekoppeld worden aan de verwachtingen van een sterkere economische groei. Anderzijds kan ook de verwachte toename van het overheidstekort een reden zijn voor het oplopen van het deficiet. Het deficiet op de begroting zal toenemen als gevolg van het belastingcompromis dat door de regering Ombama werd afgesloten. Uiteraard speelt ook QE2 een belangrijke rol in het verhaald. Bij RDQ Economics is chief economist John Ryding van mening dat de rente op lange termijn nog verder kan stijgen, hij sluit een stijging richting 5% in de loop van volgend jaar niet uit.