De posities in Treasuries, Amerikaanse staatsobligaties, worden daarom geleidelijk aan afgebouwd. In december verkochten de Chinezen voor het op één na grootste bedrag aan die obligaties ooit. Nochtans steeg het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie die maand door de kaap van 3%.

China bezit nu nog voor een bedrag van bijna 1270 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties, ten opzichte van 1316,70 miljard dollar de maand voordien. Het is van maart 2013 geleden dat het bedrag aan aangehouden staatsobligaties nog zo laag was. Wanneer de Chinezen Treasuries blijven verkopen, kan dit de VS nog in nauwe schoentjes brengen.

De posities in Treasuries, Amerikaanse staatsobligaties, worden daarom geleidelijk aan afgebouwd. In december verkochten de Chinezen voor het op één na grootste bedrag aan die obligaties ooit. Nochtans steeg het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie die maand door de kaap van 3%. China bezit nu nog voor een bedrag van bijna 1270 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties, ten opzichte van 1316,70 miljard dollar de maand voordien. Het is van maart 2013 geleden dat het bedrag aan aangehouden staatsobligaties nog zo laag was. Wanneer de Chinezen Treasuries blijven verkopen, kan dit de VS nog in nauwe schoentjes brengen.