De voormalige House Majority Leader Richard Gephardt heeft dan ook een duidelijke waarschuwing aan het adres van zowel FED-president Ben Bernanke als huidig president Barack Obama. Het uitgavenpatroon van de VS moet worden aangepast en dat zelfs redelijk dringend.

Het is volgens Gephardt idioot om het schuldenplafond niet op te trekken, want het geld is toch al uitgegeven. Hij vergeleek dit gedrag met restaurantbezoek en achteraf verklaren geen geld te hebben om de rekening te betalen. Waar het op aan komt, is om een automatisch plafond in te voeren op geplande uitgaven.

De voormalige House Majority Leader Richard Gephardt heeft dan ook een duidelijke waarschuwing aan het adres van zowel FED-president Ben Bernanke als huidig president Barack Obama. Het uitgavenpatroon van de VS moet worden aangepast en dat zelfs redelijk dringend. Het is volgens Gephardt idioot om het schuldenplafond niet op te trekken, want het geld is toch al uitgegeven. Hij vergeleek dit gedrag met restaurantbezoek en achteraf verklaren geen geld te hebben om de rekening te betalen. Waar het op aan komt, is om een automatisch plafond in te voeren op geplande uitgaven.