Een verder uit de hand lopen van het deficiet op de begroting kan heel wat risico's inhouden, waaronder ook een economische groeivertraging. Yellen spreekt van een spraakmakende uitdaging voor de Amerikaanse politiek.

Wanneer de politici er niet in slagen om deze uitdaging aan te pakken, kunnen de risico's op ongevallen groot zijn. De verruiming van de monetaire politiek in de VS biedt volgens Yellen geen soelaas.

De Verenigde Staten worden momenteel geconfronteerd met disinflatie, een economische situatie die dicht in de buurt van deflatie komt. Die disinflatie vormt op zijn beurt een probleem dat moet worden aangepakt.

Een verder uit de hand lopen van het deficiet op de begroting kan heel wat risico's inhouden, waaronder ook een economische groeivertraging. Yellen spreekt van een spraakmakende uitdaging voor de Amerikaanse politiek. Wanneer de politici er niet in slagen om deze uitdaging aan te pakken, kunnen de risico's op ongevallen groot zijn. De verruiming van de monetaire politiek in de VS biedt volgens Yellen geen soelaas. De Verenigde Staten worden momenteel geconfronteerd met disinflatie, een economische situatie die dicht in de buurt van deflatie komt. Die disinflatie vormt op zijn beurt een probleem dat moet worden aangepakt.