De Amerikaanse middenklasse gaat de hervorming van het bankenstelsel het meest voelen, zo meent de bekende bankenspecialiste Meredith Whitney. De rekening is volgens haar snel gemaakt.

Ongeveer een kwart van de Amerikanen - het armste deel van de bevolking - beschikt helemaal niet over een bankrekening en wordt dan ook niet getroffen door de hervorming.

De superrijken hebben anderzijds geen behoefte aan kredieten, hun beschikbare middelen volstaan om aankopen te financieren. Meredith Whitney is dan ook van mening dat die middenklasse de zwaartse klappen gaat krijgen. Er gaat voor deze bevolkingsgroep minder geld in de vorm van kredieten beschikbaar zijn.

De Amerikaanse middenklasse gaat de hervorming van het bankenstelsel het meest voelen, zo meent de bekende bankenspecialiste Meredith Whitney. De rekening is volgens haar snel gemaakt. Ongeveer een kwart van de Amerikanen - het armste deel van de bevolking - beschikt helemaal niet over een bankrekening en wordt dan ook niet getroffen door de hervorming. De superrijken hebben anderzijds geen behoefte aan kredieten, hun beschikbare middelen volstaan om aankopen te financieren. Meredith Whitney is dan ook van mening dat die middenklasse de zwaartse klappen gaat krijgen. Er gaat voor deze bevolkingsgroep minder geld in de vorm van kredieten beschikbaar zijn.