De deadline voor het zogenaamde sequester komt in zicht, wat betekent dat er komende vrijdag voor 85 miljard dollar aan automatische besparingen van kracht worden. Alleen een akkoord binnen het Congress kan nog verhinderen dat die automatische valbijl nog naar omlaag komt.

In de komende 10 jaar zullen besparingen voor een totaal bedrag van 1200 miljard dollar een grote impact op de Amerikaanse economie gaan hebben.

Uit een gisteren gepubliceerd rapport blijkt dat het sequester een verwoestende invloed op de arbeidsmarkt en op de inkomens van de middenklasse dreigt te hebben.

De deadline voor het zogenaamde sequester komt in zicht, wat betekent dat er komende vrijdag voor 85 miljard dollar aan automatische besparingen van kracht worden. Alleen een akkoord binnen het Congress kan nog verhinderen dat die automatische valbijl nog naar omlaag komt. In de komende 10 jaar zullen besparingen voor een totaal bedrag van 1200 miljard dollar een grote impact op de Amerikaanse economie gaan hebben. Uit een gisteren gepubliceerd rapport blijkt dat het sequester een verwoestende invloed op de arbeidsmarkt en op de inkomens van de middenklasse dreigt te hebben.