Dat betekent dat Washington de buikriem zal moeten aanhalen en stoppen met de politiek van quantitative easing. Eigenlijk is er volgens Bloom tussen de VS en Europa alleen een tijdsverschil.

De Europeanen kijken al in de afgrond, de Amerikanen zijn zo ver nog niet. De vrees dat dit echter alsnog gaat gebeuren, zal de dollar in de tweede helft van volgend jaar door de vloer doen zakken.

Voorlopig is de euro nog overgewaardeerd ten opzichte van de dollar, dus kan de Europese eenheidsmunt in waarde blijven dalen. Wanneer de overwaardering is verdwenen, kan het tij echter gaan keren.

Dat betekent dat Washington de buikriem zal moeten aanhalen en stoppen met de politiek van quantitative easing. Eigenlijk is er volgens Bloom tussen de VS en Europa alleen een tijdsverschil. De Europeanen kijken al in de afgrond, de Amerikanen zijn zo ver nog niet. De vrees dat dit echter alsnog gaat gebeuren, zal de dollar in de tweede helft van volgend jaar door de vloer doen zakken. Voorlopig is de euro nog overgewaardeerd ten opzichte van de dollar, dus kan de Europese eenheidsmunt in waarde blijven dalen. Wanneer de overwaardering is verdwenen, kan het tij echter gaan keren.