Hij verwijst naar de grote tekorten op de handelsbalans waar een aantal landen, waaronder de Verenigde Staten, mee geconfronteerd worden. Landen als China hebben anderzijds een fors overschot op de handelsbalans.

Zijn collega's zijn het er volgens Maki mee over eens dat wanneer die onevenwichten niet worden weggewerkt er een wereldwijde financiële crisis tot de mogelijkheden blijft behoren.

Het ziet er echter niet naar uit dat die onevenwichten op korte termijn gaan verdwijnen, zodat de systeemrisico's voorlopig niet gaan verdwijnen.

Dat is geen goede zaak voor de Verenigde Staten, die in de komende jaren verder kunnen gaan verarmen. De VS moeten namelijk schulden opbouwen om de levensstandaard te handhaven en dat is op termijn niet houdbaar.

Hij verwijst naar de grote tekorten op de handelsbalans waar een aantal landen, waaronder de Verenigde Staten, mee geconfronteerd worden. Landen als China hebben anderzijds een fors overschot op de handelsbalans. Zijn collega's zijn het er volgens Maki mee over eens dat wanneer die onevenwichten niet worden weggewerkt er een wereldwijde financiële crisis tot de mogelijkheden blijft behoren. Het ziet er echter niet naar uit dat die onevenwichten op korte termijn gaan verdwijnen, zodat de systeemrisico's voorlopig niet gaan verdwijnen. Dat is geen goede zaak voor de Verenigde Staten, die in de komende jaren verder kunnen gaan verarmen. De VS moeten namelijk schulden opbouwen om de levensstandaard te handhaven en dat is op termijn niet houdbaar.