Dat compromis houdt onder andere in dat de door president Bush doorgevoerde belastingverlaging met twee jaar zal worden verlengd. In ruil worden ook de werkloosheidsuitkeringen met 13 maanden verlengd.

Ook de belasting op werkgelegenheid wordt met 2% verlengd. De maatregelen zijn bedoeld om de Amerikaanse economie te stimuleren, maar vraag is of ze inderdaad het beoogde effect gaan hebben.

De Verenigde Staten kunnen zich de handhaving van de belastingverlaging simpelweg niet veroorloven, zo meent David Stockman.

Het land heeft forse belastingverhogingen nodig en dat jaar na jaar. Met deze maatregel belanden de Verenigde Staten echter nog dieper in de puree.

Dat compromis houdt onder andere in dat de door president Bush doorgevoerde belastingverlaging met twee jaar zal worden verlengd. In ruil worden ook de werkloosheidsuitkeringen met 13 maanden verlengd. Ook de belasting op werkgelegenheid wordt met 2% verlengd. De maatregelen zijn bedoeld om de Amerikaanse economie te stimuleren, maar vraag is of ze inderdaad het beoogde effect gaan hebben. De Verenigde Staten kunnen zich de handhaving van de belastingverlaging simpelweg niet veroorloven, zo meent David Stockman. Het land heeft forse belastingverhogingen nodig en dat jaar na jaar. Met deze maatregel belanden de Verenigde Staten echter nog dieper in de puree.